ریسرچ پروپوزال چیست؟ ریسرچ پروپوزال، طرحی است که محقق یا دانشجو برای یک پروژه تحقیقاتی ارائه میکند. این طرح ،فرآیند تحقیق را مشخص می کند و اهمیت انجام پژوهش و امکان سنجی تحقیق را بیان می دارد. ریسرچ پروپوزال ، یک مشکل تحقیقاتی را بیان میکند و راه حلی برای آن ارائه می دهد. در واقع ریسرچ پروپوزال، فرصتی برای نشان دادن تخصص و مهارت شما در زمینه موضوع تحقیق است.
ریسرچ پروپوزال اپلای دکتری
اهداف ریسرچ پروپوزال
اهداف ریسرچ پروپوزال عبارتند از:
بیان اهمیت انجام تحقیق: یکی از اهداف مهم در نگارش ریسرچ پروپوزال ، بیان اهمیت تحقیق است. ریسرچ پروپوزال با بررسی تحقیقات موجود، شکافهای تحقیقاتی را آشکار میکند و سپس راه حلی برای رفع شکاف ارائه میدهد.
طرح اهداف تحقیق: در ریسرچ پروپوزال، اهدافی را که محقق قصد بررسی آن را دارد تعریف می کند.
بیان روش تحقیق: ریسرچ پروپوزال ، نحوه انجام تحقیق را شرح می دهد.
امکان سنجی انجام تحقیق: محقق باید نشان دهند که منابع، زمان و تخصص لازم برای تکمیل پروژه را دارند.
اخذ بورس یا بودجه: بسیاری از محققان پیشنهادهایی را برای اخذ بورس از ارگانهای دولتی، سازمانهای خصوصی یا مؤسسات دانشگاهی ارائه میکنند. بنابراین ریسرچ پروپوزال باید طوری نگارش شود که متخصصین ذیربط را متقاعد کند که پروژه ارزش سرمایه گذاری دارد.
نمونه ریسرچ پروپوزال برای ماستری
اجزای مهم ریسرچ پروپوزال
- ریسرچ پروپوزال از چند بخش اصلی مختلف تشکیل شده است:
- عنوان: عنوان باید واضح و مختصر نوشته شود.
- چکیده: خلاصهای از پروپوزال، معمولاً در حدود 150-250 کلمه، که اهداف اصلی، روششناسی و اهمیت را مشخص میکند.
- مقدمه: این بخش مسئله تحقیق را توضیح می دهد و زمینه را برای انجام تحقیق روشن می سازد.
- مرور ادبیات: هدف از مرور تحقیقات، بیان شکافهای تحقیقاتی است که مطالعه پیشنهادی به آنها رسیدگی خواهد کرد.
- اهداف یا فرضیه های تحقیق: در بخش اهداف، اهدافی که محقق قصد بررسی آن را دارد تعریف می کند و یا فرضیه های خاصی که قرار است در تحقیق مورد آزمایش قرار گیرد، بیان می شود.
- روش شناسی تحقیق: روش تحقیق شرح مختصری از روش جمع آوری داده ها ، روش نمونه گیری و راهکارهای تحلیل داده می باشد.
- جدول زمانی: جدول زمانی برای بیان مراحل مختلف تحقیق ارائه می شود.
- بودجه: در صورت لزوم، هزینه های پیش بینی شده برای انجام تحقیق تعیین می شوند.
- منابع: فهرستی از منابع علمی که در این تحقیق استفاده شده است، لیست می شوند.
ویژگی های ریسرچ پروپوزال قانع کننده
- برای نوشتن ریسرچ پروپوزال قانع کننده، ویژگی های زیر باید لحاظ شوند:
- وضوح و دقت: ریسرچ پروپوزال باید به صورت واضح و با دقت نگارش شود. خواننده باید با خواندن ریسرچ پروپوزال ، اهیمت موضوع تحقیق را درک کند و متقادعد شود که پرداختن به این موضوع مزایایی دارد.
- بیان نقص ها و ریسرچ گپ ها: در بررسی ادبیات تحقیق، باید تحقیقات مرتبط مورد بررسی قرار گیرند و نقص های تحقیقاتی به شیوه ای روان بیان می شوند.
- امکان انجام تحقیق: پیشنهاد شما باید قابلیت پیاده سازی داشته باشد. اگر موضوع شما بیش از حد بلندپروازارنه باشد، ممکن است شانس کمتری برای تایید تحقیق داشته باشید.
چالش های رایج در نگارش ریسرچ پروپوزال
- محققان اغلب در هنگام نگارش ریسرچ پروپوزال، با چندین چالش مواجه می شوند:
- تعریف سؤال تحقیق: محدود کردن یک موضوع گسترده به یک سؤال خاص و قابل تحقیق می تواند دشوار باشد. درگیر شدن با ادبیات موجود و بحث درباره ایده ها با همکاران می تواند به اصلاح تمرکز کمک کند.
- انتخاب روش تحقیق: انتخاب مناسب ترین روش تحقیق بسیار مهم است. محققان باید توجیه برای انتخاب روش تحقیق داشته باش و محدودیت ها و سوگیری های بالقوه را در تحقیق در نظر بگیرد.
- محدودیت کلمات: تعداد کلمات ریسرچ پروپوزال محدود است و گنجاندن تمام اطلاعات لازم کمی دشوار است.
- پایبندی به دستورالعمل ها: موسسات یا نهادهای مالی مختلف ، فرمت پروپوزال و دستورالعمل های مختلفی برای نگارش ریسرچ پروپوزال دارند. برای جلوگیری از عدم تایید تحقیق خود، رعایت دقیق این موارد ضروری است.
مزایای انجام ریسرچ پروپوزال
اخذ بودجه : ریسرچ پروپوزال می تواند به محقق کمک کند تا بودجه لازم برای انجام تحقیق خود را تامین کند.
شناسایی فرصتها: با اخذ تاییدیه ریسرچ پروپوزال ، شما با سازمان ها و محققین مختلفی تعامل می کنید است که می تواند منجر به شناسایی فرصتهای توسعه و همکاری شود.
پیشرفت شغلی: تأمین بودجه یا تأییدیه برای تحقیق می تواند رزومه شما را قوی سازد و به فرصت های تحصیلی و شغلی بیشتر منجر شود.
نتیجه گیری
به طور خلاصه، ریسرچ پروپوزال یک پروژه تحقیقاتی برنامه ریزی شده ارائه میکند. هدف از ریسرچ پروپوزال، بیان سوالات تحقیق، روش تحقیق، نشان دادن اهمیت انجام تحقیق و اخذ بورس یا بودجه است. یک ریسرچ پروپوزال خووب باید بیان واضحی داشته باشد و در عین حال گامی در جهت پر گردن شکاف تحقیقاتی بردارد. نگارش ریسرچ پروپوزال ، علاوه بر تامین فرصت های مالی، شبکه سازی با افراد و سازمانها بر مسیر شغلی محقق نیزتأثیر می گذارد.
رفرنس:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5037942/